070626

Nu är huset klart!! Iallafall så gott som. Vi hade förbesiktning med myresjöhus och våran kvalitetsansvarig i torsdags och det gick bra. Det var bara några småfel och dessa hinner dom åtgärda tills vi har slutbesiktning 070705. Det som är kvar är att koppla in induktionshällen, detta beroende på att det var fel med bänkskivan, men en sådan har det kommit en ny. Sedan var det en repa på golvet och en kökslucka som ska bytas. Så det är inte mycket kvar att göra. Tog en massa bilder på huset!

entré

     


    


  

Klicka på bilderna för att se dom i fullformat


070615

Var förbi till huset innan jobbet idag och tog lite kort igen. Han inte med så många bilder innan batteriet på kameran tog slut, men det blev några iaf. Det är inte mycket kvar att göra, lite finjusteringar bara!

Snart förbesiktning!!

kakelklart

Jämnför med förra inlägget, vilken skillnad det är när dom nu har fogat

    


Klicka på bild för att se i fullformat.

070613

Efter mycket bök har jag änligen lyckats!! Internet fungerar igen!!! När man bor i liten stad och använder sig av telias adsl är det väldigt känsligt för åska, det har jag märkt. Routern tog och gav upp igår men idag är det åtgärdat. Nu till husbyggt. Jisses vad det händer en massa saker nu, varje dag!!!! Iofs har det gjort det hela tiden, men nu är det "finish" saker som gör att det känns färdigt! Och färdigt ska det verkligen snart vara, vi har nämligen förbesiktning nästa torsdag. (070621)

Nu har plattsättaren satt upp allt kakel, enda kvar är att foga kaklet i köket och det skulle han göra imorgon. Microugnen, ugnn, kylen och frysen är installerade, likaså tvättmaskin och torktumlare. Takansultningen i köket är gjord och taklister uppe. I badrummen höll vvs-killarna på att installera allt (handfat, toastolar mm) och det enda som var kvar var att sätta upp duschkabinen i badrummet när vi åkte idag. Snickarna har gjort klart alla sovrum, (bara golvlisterna kvar). I vardagsrummet har dom installerat braskaminen, en contura 580 (den gillar vi skarpt). Elektrikern har jobbat en massa med idag och håller på att sätta upp alla våra spottar!! Han har en del jobb då det är 37 st som ska upp!!! och då har jag inte räknar med spottarna som sitter underköksluckorna samt i vitrinen, det är 10 st till =)

huset med skorsten

Som vanligt, klicka på de små bilderna för att se dom i stort format.

 




070605

Idag var Stina till huset och hälsade på med kameran. Kakelsättarna har varit där denna vecka och börjat. Dom har hunnit sätta upp väggarna på lilla toan. Lagt klinker i hallen samt börjat med tvättstugan. Tvättstugen blev som vi hade trott hur bra som helst! Det är schakrutigt och passar kanonbra mot de vita väggarna. Den svarta plattan som ligger där kommer även att vara golv på lilla toan. I hallen har vi lagt in ett grått klinker vilket var bra. Både Stina och jag hade för oss att vi skulle ha golvet lagt i halvsten, men det var snyggt som det är nu. Badrummet har dom gjort allt underarbete på och ska börja kakla det snart. Kaklet i köket har inte kommit ännu men dom är säkra på att det ska vara där till förbesiktningen 070621. 

tvattstugan